Jadłospis
I tydzień 02-06.10.2023
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Poniedziałek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i razowe z masłem, białym twarogiem, szynką delikatesową z kurczaka, sałata, herbata z mlekiem.
- Obiad: Krupnik na mięsie wieprzowym z kaszą jęczmienną i ziemniakami.; Pierogi z owocami i śmietaną.
- Podwieczorek: Budyń, cząstka jabłka.
Wtorek
- Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo żytnie z masłem, kiełbasą drobiową, rzodkiewka.
- Obiad: Ogórkowa na udźcu z indyka ziemniakami i śmietaną.; Kotlet schabowy, puree ziemniaczane, buraczki tarte z jabłkiem i cebulką.
- Podwieczorek: Banan, talarek ryżowy.
Środa
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i pełnoziarniste z masłem, pastą z twarogu, szynką z Komina, ogórek, herbata z mlekiem.
- Obiad: Jarzynowa na udkach z kurczaka z i ziemniakami i śmietaną.; Leczo z ziemniakami i kiełbasą.
- Podwieczorek: Jogurt naturalny z owocami, cząstka kiwi.
Czwartek
- Śniadanie: Parówki, pieczywo żytnie z masłem, serem żółtym, papryka, herbata z mlekiem.
- Obiad: Kapuśniak na skrzydle z indyka z ziemniakami.; Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, surówka z marchewki i jabłka w jogurcie naturalnym.
- Podwieczorek: Deser ryżowy na mleku, cząstka nektarynki.
Piątek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i graham z masłem, pastą jajeczno- serową, szynką wieprzową, pomidor, herbata z mlekiem.
- Obiad: Pomidorowa na wywarze warzywnym z makaronem i śmietaną.; Filet z mintaja, ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty.
- Podwieczorek: Koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego, cząstka pomarańczy.
II tydzień
09-13.10.2023
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Poniedziałek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i razowe z masłem, serkiem śmietankowym, kurczakiem gotowanym, sałata, herbata z mlekiem.
- Obiad: Fasolkowa na skrzydle z indyka z ziemniakami.; Kluski leniwe z masłem i bułką tartą.
- Podwieczorek: Kisiel owocowy, cząstka jabłka.
Wtorek
- Śniadanie: Owsianka na mleku, pieczywo żytnie z masłem, szynką z Komina, papryka.
- Obiad: Barszcz czerwony na mięsie wieprzowym z ziemniakami i śmietaną.; Nugettsy, puree ziemniaczane, marchewka duszona z groszkiem.
- Podwieczorek: Smothie warzywno- owocowe na bazie soku jabłkowego, cząstka gruszki.
Środa
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i rozmaitości z masłem, kiełbasą drobiową, serem żółtym, pomidor, herbata z mlekiem.
- Obiad: Koperkowa na udkach z kurczaka z ziemniakami i śmietaną.; Spaghetti bolognese.
- Podwieczorek: Kasza manna na mleku z sokiem owocowym, śliwka.
Czwartek
- Śniadanie: Jajecznica na mleku, pieczywo żytnie z masłem, szynką wieprzową, rzodkiewka, herbata z mlekiem.
- Obiad: Soczewicowa na udźcu z indyka z ziemniakami.; Kurczak pieczony, ziemniaki z wody, mizeria.
- Podwieczorek: Jabłko, chrupki kukurydziane.
Piątek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i graham z masłem, pastą z makreli i twarogu, szynką z Pasieki, ogórek, herbata z mlekiem.
- Obiad: Minestrone na wywarze warzywnym.; Pulpety z mintaja w sosie chrzanowo- śmietanowym, kasza pęczak, surówka z czerwonej kapusty.
- Podwieczorek: Ciasto marchewkowe, cząstka kiwi.
III tydzień
16-20.10.2023
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Poniedziałek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i rozmaitości z masłem, twarożkiem grani, kiełbasą drobiową, sałata, herbata z mlekiem.
- Obiad: Jarzynowa na udźcu z indyka z ziemniakami i śmietaną.; Pierogi z mięsem i duszoną cebulką.
- Podwieczorek: Budyń, cząstka pomarańczy.
Wtorek
- Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo żytnie z masłem, kurczakiem gotowanym, pomidor.
- Obiad: Rosół z kury z makaronem.; Gołąbki na krótko z ziemniakami.
- Podwieczorek: Jogurt naturalny z musli, cząstka gruszki.
Środa
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i żytnie z masłem, szynką delikatesową z kurczaka, serem żółtym, rzodkiewka, herbata z mlekiem.
- Obiad: Żurek z białą kiełbasą i ziemniakami. ; Naleśniki z twarogiem i brzoskwinią.
- Podwieczorek: Cząstka jabłka, ogórek świeży- słupki.
Czwartek
- Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo żytnie z masłem, szynką wieprzową, ogórek.
- Obiad: Pomidorowa na mięsie wieprzowym z makaronem i śmietaną.; Pierś z kurczaka w panierce, puree ziemniaczane, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy w jogurcie naturalnym.
- Podwieczorek: Banan, talarek ryżowy.
Piątek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i żytnie z masłem, pastą jajeczno- serową, kiełbasą drobiową, papryka, herbata z mlekiem.
- Obiad: Ogórkowa na wywarze warzywnym z ziemniakami i śmietaną.; Paluszki rybne, ryż na sypko, surówka z marchewki, jabłka i pora w śmietanie.
- Podwieczorek: Kisiel, cząstka arbuza.
IV tydzień
23-27.10.2023
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Poniedziałek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i rozmaitości z masłem, twarożkiem wiejskim, szynką wieprzową, sałata, herbata z mlekiem.
- Obiad: Krupnik na udkach z kurczaka z kaszą jęczmienną i ziemniakami.; Penne w sosie napoli z tartym serem.
- Podwieczorek: Pudding ryżowy na mleku, cząstka jabłka.
Wtorek
- Śniadanie: Jajecznica na mleku, pieczywo żytnie z masłem, kiełbasą drobiową, rzodkiewka, herbata z mlekiem.
- Obiad: Barszcz czerwony na skrzydle z indyka z ziemniakami i śmietaną.; Kotlet mielony, puree ziemniaczane, surówka coleslow.
- Podwieczorek: Śliwka, ogórek świeży- słupki.
Środa
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i żytnie z masłem, pasztetem pieczonym, serem żółtym, pomidor, herbata z mlekiem.
- Obiad: Klopsikowa z ziemniakami. ; Ryż z jabłkiem i cynamonem.
- Podwieczorek: Koktajl bananowy na bazie jogurtu naturalnego, cząstka nektarynki.
Czwartek
- Śniadanie: Kasza jaglana z owocami, pieczywo żytnie z masłem, serkiem śmietankowym, papryka, herbata z mlekiem.
- Obiad: Fasolkowa na skrzydle z indyka z ziemniakami i śmietaną.; Bitki duszone w sosie własnym, kasza pęczak, surówka wiosenna w śmietanie.
- Podwieczorek: Smoothie warzywno-owocowe na bazie soku jabłkowego, cząstka gruszki.
Piątek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i graham z masłem, pastą z makreli i twarogu, szynką z Pasieki, ogórek, herbata z mlekiem.
- Obiad: Kapuśniak na wywarze warzywnym z ziemniakami.; Placki ziemniaczane ze śmietaną.
- Podwieczorek: Ciasto z owocami, marchewka- słupki.
V tydzień
30-31.10.2023
Poniedziałek
Wtorek
Poniedziałek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i razowe z masłem, żółtym serem, szynką z Pasieki, sałata, herbata z mlekiem.
- Obiad: Jarzynowa na udźcu z indyka z ziemniakami i śmietaną.; Ryż z truskawkami i śmietaną.
- Podwieczorek: Jabłko, ogórek- słupki.
Wtorek
- Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo żytnie z masłem, szynką wieprzową, rzodkiewka.
- Obiad: Ogórkowa na mięsie wieprzowym z ziemniakami i śmietaną.; Kurczak z warzywami i makaronem w sosie słodko- kwaśnym.
- Podwieczorek: Banan, chrupki kukurydziane.