Jadłospis
I tydzień 01-03.02.2023
Środa
Czwartek
Piątek
Środa
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i razowe z masłem, białym serem, szynką delikatesową z kurczaka, papryka, herbata z mlekiem
- Obiad: Rosół z kury z makaronem; Leczo z kiełbasą i z ziemniakami
- Podwieczorek: Koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego, cząstka kiwi
Czwartek
- Śniadanie: Owsianka na mleku, pieczywo żytnie z masłem, kiełbasą drobiową, pomidor
- Obiad: Pomidorowa na mięsie wieprzowym z ryżem i śmietaną; Gulasz z indyka, kasza pęczak, surówka z selera i jabłka w śmietanie
- Podwieczorek: Jogurt naturalny z owocami, chrupki kukurydziane
Piątek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i graham z masłem, pastą z makreli i twarogu, szynką wieprzową, ogórek, herbata z mlekiem
- Obiad: Krupnik na wywarze warzywnym z kaszą jęczmienną i z ziemniakami; Placki ziemniaczane ze śmietaną
- Podwieczorek: Ciasto marchewkowe, gruszka
II tydzień
06-10.02.2023
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Poniedziałek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i pełnoziarniste z masłem, twarożkiem grani , szynką z Pasieki, sałata, herbata z mlekiem
- Obiad: Fasolowa na skrzydle z indyka z ziemniakami i śmietaną; Pierogi z mięsem i duszoną cebulką
- Podwieczorek: Kasza manna na mleku z sokiem owocowym, mandarynka
Wtorek
- Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo żytnie z masłem, szynką wieprzową, ogórek
- Obiad: Kapuśniak na mięsie wieprzowym z ziemniakami; Pierś z kurczaka w panierce, puree ziemniaczane, surówka z marchewki, jabłka i pora w śmietanie
- Podwieczorek: Smoothie warzywno- owocowe, cząstka jabłka
Środa
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i razowe z masłem, kiełbasą drobiową, serem żółtym, papryka, herbata z mlekiem
- Obiad: Wiejska z kiełbasą i ziemniakami; Ryż z jabłkiem i cynamonem
- Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy na bazie jogurtu naturalnego, cząstka kiwi
Czwartek
- Śniadanie: Parówki, pieczywo żytnie z masłem, serkiem śmietankowym, rzodkiewka, herbata z mlekiem
- Obiad: Barszcz czerwony na udkach z kurczaka z ziemniakami i śmietaną; Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna,
- Podwieczorek: Budyń, cząstka pomarańczy
Piątek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i graham z masłem, pastą jajeczno- serową, kurczakiem gotowanym, pomidor, herbata z mlekiem
- Obiad: Grochowa na wywarze warzywnym z ziemniakami; Kotlet z dorsza , ziemniaki z wody, surówka coleslow
- Podwieczorek: Banan, talarek ryżowy
III tydzień
13-17.02.2023
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Poniedziałek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i graham z masłem, twarożkiem wiejskim, szynką z Komina, sałata, herbata z mlekiem
- Obiad: Pomidorowa na mięsie wieprzowym z makaronem i śmietaną; Kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka z marchewki i ananasa
- Podwieczorek: Kisiel, mandarynka
Wtorek
- Śniadanie: Jajecznica na mleku, pieczywo żytnie z masłem, szynką delikatesową z kurczaka, papryka, herbata z mlekiem
- Obiad: Ogórkowa na udźcu z indyka z ziemniakami i śmietaną; Kurczak pieczony, puree ziemniaczane, surówka z czerwonej kapusty
- Podwieczorek: Jogurt naturalny z musli , cząstka gruszki
Środa
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i pełnoziarniste z masłem, kurczakiem gotowanym, pastą z twarogu, pomidor, kakao
- Obiad: Jarzynowa na udkach z kurczaka z ziemniakami i śmietaną; Spaghetti bolognese
- Podwieczorek: Deser ryżowy na mleku, cząstka jabłka
Czwartek
- Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo żytnie z masłem, szynką wieprzową, ogórek
- Obiad: Rosół z kury z makaronem; Pieczeń rzymska, ryż na sypko, buraczki tarte z jabłkiem i cebulką
- Podwieczorek: Koktajl bananowy na bazie jogurtu naturalnego, cząstka pomarańczy
Piątek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i razowe z masłem, pastą z makreli i twarogu , kiełbasą drobiową, rzodkiewka, herbata z mlekiem
- Obiad: Soczewicowa na wywarze warzywnym z ziemniakami; Pulpety z mintaja w sosie chrzanowo- śmietanowym, ziemniaki z wody, surówka z selera i jabłka w jogurcie naturalnym
- Podwieczorek: Ciasto z owocami , cząstka kiwi
IV tydzień
20-24.02.2023
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Poniedziałek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i razowe z masłem, białym serem, szynką wieprzową, kiełki, herbata z mlekiem
- Obiad: Jarzynowa na udźcu z indyka z ryżem i śmietaną ; Penne w sosie napoli z tartym serem
- Podwieczorek: Budyń, cząstka banana
Wtorek
- Śniadanie: Owsianka z owocami, pieczywo żytnie z masłem, szynką z Pasieki, sałata, herbata z mlekiem
- Obiad: Barszcz czerwony na mięsie wieprzowym z z ziemniakami i śmietaną; Nugettsy, ryż na sypko, marchewka duszona z groszkiem
- Podwieczorek: Jogurt naturalny z musli, cząstka gruszki
Środa
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i żytnie z masłem, szynką delikatesową z kurczaka, serkiem śmietankowym, pomidor, herbata z mlekiem
- Obiad: Żurek z białą kiełbasą i z ziemniakami; Naleśniki z twarogiem, brzoskwinią i śmietaną
- Podwieczorek: Jabłko, talarek ryżowy
Czwartek
- Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo razowe z masłem, pasztetem pieczonym, rzodkiewka
- Obiad: Minestrone na udkach z kurczaka z ziemniakami ; Bitki duszone w sosie własnym, kasza bulgur, surówka z kiszonych ogórków
- Podwieczorek: Koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego, cząstka kiwi
Piątek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i graham z masłem, pastą jajeczno- serową, kiełbasą drobiową, ogórek, herbata z mlekiem
- Obiad: Krupnik na wywarze warzywnym z kaszą jęczmienną i z ziemniakami; Paluszki rybne, puree ziemniaczane, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy w jogurcie naturalnym
- Podwieczorek: Kisiel, cząstka pomarańczy
V tydzień
27-28.02.2023
Poniedziałek
Wtorek
Poniedziałek
- Śniadanie: Pieczywo mieszane wiejskie i rozmaitości z masłem, serkiem śmietankowym, szynką z Komina, sałata, herbata z mlekiem
- Obiad: Pomidorowa na udkach z kurczaka z ryżem i śmietaną ; Pierogi z owocami i śmietaną
- Podwieczorek: Gruszka, marchewka-słupki
Wtorek
- Śniadanie: Jajecznica na mleku, pieczywo żytnie z masłem, serem żółtym, szynką z Pasieki, rzodkiewka, herbata z mlekiem
- Obiad: Ogórkowa na mięsie wieprzowym z ziemniakami i śmietaną; Kotlet pożarski , ziemniaki z wody, surówka z marchewki i jabłka w jogurcie naturalnym
- Podwieczorek: Galaretka owocowa, cząstka banana